RUNDRESA MED BIL TILL SKOTTLANDS SJÖAR

Från romantiska Loch Lomond via historiska Loch Tay till Loch Leven kan du uppleva det skiftande djur- och växtlivet. Denna rundresa rekommenderas särskilt de som är ute efter en aktiv semester. Långa, orörda vandringsleder slingrar sig längs sjöarna och genom regionens nationalparker. Men också andra sporter, som fiske och kanotpaddling, står till buds för att koppla av och glömma vardagen en stund. Få ro i sinnet i det enastående landskapet, där du kan promenera genom små, autentiska byar och uppleva det äkta Skottland.

Din resa med DFDS:
 • 2 övernattningar ombord på färjan
 • 6 övernattningar på hotell med frukost
 • Egen personbil
 • Upplevelser ombord: Restauranger, barer, livemusik, biograf, shopping och nattklubb

Ombord till Newcastle

Kliv ombord på DFDS-färjan och njut av överfarten från Amsterdam till Newcastle. Ombord hittar du alla bekvämligheter en kryssning bjuder på, och du kan äta i våra fantastiska restauranger. Här kan du välja mellan italiensk mat, en saftig köttbit, vår kvällsbuffé eller en 3-rättersmeny i restaurang Blue Riband.

Därefter kan du runda av kvällen i en av våra barer, delta i en vinprovning, shoppa ombord eller bara lyssna till livemusik. Till sist kryper du till kojs i en av våra bekväma hytter, och nästa morgon stiger du upp till ett överdådigt frukostbord.

När du anländer till Newcastle i England är det bara en kort biltur till den skotska gränsen, och varje kilometer bjuder på nya spännande vyer. Så luta dig tillbaka och njut av äventyret!

Loch Lomond nationalpark

Nationalparken Loch Lomond

Ditt första mål på rundresan är Drymen vid den vackra sjön Loch Lomond. Redan innan du kommer fram kan du ta en avstickare på vägen och titta på den berömda romerska Hadrianus mur.

Du kan också göra ett uppehåll i Glasgow innan du kör vidare till Loch Lomond. Sjön har sedan 2002 varit en del av Loch Lomond och Trossarchs National Park och är en av Skottlands allra vackraste sjöar. Ta dig tid att uppleva omgivningen: De oländiga bergssidorna med dolda raviner och pass är fulla av historia och kulturarv.

Man har till exempel sedan 1849 tillverkat whisky av märket Loch Lomond vid Alexandria nära Loch Lomonds sydligaste spets. Vårt partnerhotell i Drymen är Winnock Hotel.

 

Loch Lomond nationalpark

Loch Tay

Nordost om Loch Lomond och Trossachs National Park ligger Kenmore. Här väntar den imponerande sjön Loch Tay som är mest känd för sina konstgjorda öar, som kallas ”crannogs". Det är svårt att föreställa sig att människor för länge sedan byggde öarna för att kunna bo och leva på sjön. I dag finns fortfarande 18 crannogs i Loch Tay, varav de flesta dock har sjunkit ner under ytan.

En stor crannog finns emellertid kvar att se i sjöns nordligaste del. På ett besök i det skotska crannog-centret i Kenmore får du veta allt om historien om dessa crannogs.

Ert charmiga hotell ligger i Kenmore och imponerar med fantastisk utsikt över sjön.

Loch Lomond nationalpark

Loch Leven

När färden fortsätter mot rundresans sista destination lämnar du höglandet och beger dig till Kinross intill den vackra sjön Loch Leven.

År 1964 fridlystes Loch Leven, och på sjöns stränder, särskilt stränderna kring St. Serf’s Island, övervintrar mängder av flyttfåglar.

I detta fantastiska landskap finns möjlighet till en mängd aktiviteter, som att vandra, fiska, spela golf och mycket mer.

Ditt hotell här är det 3-stjärniga Windlerstrae Hotel.

Vårt tips: På hemfärden är det mödan värt att ta en avstickare till Alnwick Castle, kanske mer känt som Hogwarts skola för häxkonster och trolldom.

Reseprogram

​Dag 1 ​Avgång från Amsterdam
1 övernattning ombord på färjan Amsterdam – Newcastle
Dag 2-3 Ankomst till Newcastle, resa till Drymen (ca 296 km)
2 övernattningar på det 3-stjärniga Winnock Hotel vid Loch Lomond​
Dag 4-5​ Drymen - Kenmore (ca 93 km)
2 övernattningar på det 3-stjärniga Kenmore Hotel vid Loch Tay
​Dag 6-7 ​Kenmore - Kinross (ca 88 km)
2 övernattningar på det 3-stjärniga Windlestrae Hotel vid Loch Leven
​Dag 8 ​Kinross - Newcastle (ca 249 km), afrejse fra Newcastle
1 övernattning ombord på färjan Newcastle – Amsterdam
​Dag 9 Ankomst till Amsterdam​

Hotellen (rullgardinsmeny)

Winnock Hotel i Drymen

Winnock Hotel Lounge

Detta 3-stjärniga hotell ligger sydost om Loch Lomond. Hotellet är familjeägt och har 73 rum. Den karaktäristiska byggnaden från 1800-talet har bevarats under renoveringen. Koppla av i den stora loungen där du kan njuta av karaktäristiska lokala rätter i restaurangen eller i Ptarmigan Bar.

Winnock Hotel rum
 • Dubbelrum inkl. frukost
 • Bar och restaurang
 • Tillsyn av små barn och barnpassning
 • Wellness-område

​Kenmore Hotel i Kenmore

Kenmore Hotel

Detta pittoreska 3-stjärniga hotell vid Loch Tay välkomnar sina gäster till 40 vackert och individuellt inredda rum. Hotellet är beläget precis intill sjön mitt bland de majestätiska bergen i Perthshire-höglandet, vilket gör din vistelse här helt unik.


Kenmore Hotel rum
 • Dubbelrum inkl. frukost
 • Bar och restaurang
 • Gratis wi-fi
 • Mulighet for kaffe och te på rummet

Windlestrae Hotel i Kinross

Windlestrae Hotel

Detta 3-stjärniga hotell ingår i The Green Hotel, Golf & Leisure Resort. Det rökfria hotellet har 47 rum, alla med eget badrum och en härlig sittgrupp.
Du kan koppla av och ladda upp batterierna i spaområdet, i trädgården, på golfbanan eller genom att fiska i Loch Leven.


 

Windlestrae Hotel, rum
 • Dubbelrum inkl. frukost
 • Gratis wi-fi
 • Gratis parkering
 • En kupong med 20 procents rabatt i restaurangerna (gäller vid köp på 20 GBP på "Montys Pizza”, ”Jocks Bar” och ”Basils Grill”)

Obs: Parkering finns vid hotellen – gratis eller mot avgift. Om hotellet redan är fullbokat under din reseperiod finns flera alternativa hotell.


DFDS är Världens ledande färjeoperatör 2018​​

Vi har vunnit pris som ”Europas ledande färjeoperatör 2012-2018" och ​​”Världens ledande färjeoperatör 2011-2018”.
Det är vi riktigt stolta för!