RUNDRESA MED BIL I SKOTTLAND – KLASSISK RUTT

Res till Skottlands vackraste platser! Med din egen bil blir du flexibel på resan och kan själv bestämma när du vill ta en omväg. Upplev den imponerande järnvägsbron till ”Hogwarts” över Glenfinnan-viadukten eller den fantastiska naturen kring Glen Coe, känd från Braveheart och Bond-filmen Skyfall. På vägen förbi Loch Ness finns mängder av möjligheter att promenera i Skottlands karaktäristiska naturlandskap. Du kör också förbi Ballater, drottningens sommarresidens, där de berömda Highland-spelen går av stapeln. På hemvägen väntar ett stopp i Edinburgh.

Din resa med DFDS:

 • 2 övernattningar ombord på färjan
 • 11 övernattningar på hotell med frukost
 • Egen medförd personbil
 • Ombord: Restauranger, barer, livemusik, biograf, shopping och nattklubb
Middag i restaurang

Ombord på färjan

Kliv ombord på DFDS-färjan och njut av överfarten från Amsterdam till Newcastle. Ombord hittar du alla bekvämligheter en kryssning bjuder på, och du kan äta i våra fantastiska restauranger. Här kan du välja mellan italiensk mat, en saftig köttbit, vår kvällsbuffé eller en 3-rättersmeny i restaurang Blue Riband. Därefter kan du runda av kvällen i en av våra barer, delta i en vinprovning, shoppa ombord eller bara lyssna till livemusik. Till sist kryper du till kojs i en av våra bekväma hytter, och nästa morgon stiger du upp till ett överdådigt frukostbord. När du anländer till Newcastle i England är det bara en kort biltur till den skotska gränsen, och varje kilometer bjuder på nya spännande vyer. Så luta dig tillbaka och njut av äventyret!

Flott landskab

Den skotska gränsen

Det första målet på din rundresa är den lilla vackra byn Peebles vid den skotska gränsen. Byn ligger vid floden Tweed och är den perfekta utgångspunkten för många aktiviteter i omgivningen, som är känd för sitt vackra landskap och sina vyer.

Ta en promenad i den förtrollande skogen i närheten, ge dig ut på mountainbike-tur, eller besök det närliggande Rosslyn-kapellet med dess enastående ornament och skulpturer.

Du får heller inte missa de mysiga pubarna i närheten, eller att smaka på de karaktäristiska lokala rätterna. Efter en händelserik dag kan du koppla av i vårt trevliga partnerhotell.

Loch Lomond solnedgång

Drymen och Loch Lomond

Från Peebles fortsätter resan till Drymen. Denna romantiska plats ligger mitt i Loch Lomond och Trossachs nationalpark, som också var Skottlands första nationalpark. Hela nationalparken är ett av Skottlands mest älskade semesterområden. De fascinerande naturomgivningarna attraherar både lokalbor och turister från hela världen. Utnyttja ditt besök här till att utforska området och njut av den enastående naturen kring Loch Lomond. Vi rekommenderar att du också tar en utflykt till Glasgow som bara ligger 15 km från Drymen. Ditt hotell är det charmiga 3-stjärniga Winnock Hotel.

Utsikt över Oban

Oban och Inverness

Oban är nästa anhalt på resan. Detta vackra kustsamhälle är utgångspunkt för många resor till öarna längs västkusten. Atlantens varma havsströmmar gör klimatet milt och vegetationen lummigt grönskande. Här bor du på Oban Bay Hotel & Spa, där du kan njuta av utsikten över bukten. Genom höglandet går resan sedan vidare till Inverness. Gå längs promenaden eller kör till den berömda Loch Ness-sjön. Vårt tips: Ta också tillfället i akt att besöka ett av de traditionella destillerierna, eller ta en tur i en ubåt längs de branta klippväggarna i havet.

Par i Skottland

Ballater

Det næste stop på din rundrejse er det fortryllende kursted Ballater, som er omgivet af et betagende bjerglandskab og også er kendt som stedet, hvor den kongelige familie har deres sommerresidens. Nyd den friske bjergluft, og slap af på lange gåture. Udsigten fra bjergskråningerne er det perfekte motiv til fotoalbummet. Afslut dagens oplevelser med et besøg om aftenen på en af de mange små, lokale restauranter.

Vores tip: Stedet er især et besøg værd om sommeren, hvor Ballater Highland-legene afholdes. Denne traditionsrige begivenhed har tiltrukket turister siden 1864.

Loch Leven

Kinross og Edinburgh

Turens sidste etaper tager dig til Kinross, hvor du overnatter på det smukt indrettede 3-stjernede Windlestrae Hotel.

Stedet er kendt på grund af Maria Stuart, som tilbragte et år indespærret i slottet Loch Leven, før det lykkedes hende at undslippe. I dag kan slottet, som ligger på en ø, stadig besøges.

Et andet højdepunkt på ruten er Skotlands hovedstad Edinburgh. Edinburgh er altid et hit med sine mange små gyder og fantastiske restauranter – noget, du ikke må gå glip af, før du rejser hjem.

Reseprogram

​Dag 1

​Avgång från Amsterdam
1 övernattning ombord på färjan Amsterdam – Newcastle

​Dag 2-3 ​Ankomst till Newcastle, resa till Peebles (ca 150 km)
2 övernattningar på det 4-stjärniga Peebles Hydro Hotel i Peebles
​Dag 4-5 ​Peebles – Drymen (ca 130 km)
2 övernattningar på det 3-stjärniga Winnock Hotel i Drymen
​Dag 6-7 Drymen – Oban (ca 130 km)
2 övernattningar på det 3-stjärniga Oban Bay Hotel i Oban
​Dag 8 ​Oban – Inverness (ca 175 km)
1 övernattning på det 4-stjärniga Macdonald Drumossie Hotel i Inverness
​Dag 9-10 Inverness – Ballater (ca 115 km)
2 övernattningar på det 3-stjärniga The Deeside Inn i Ballater​
​Dag 11-12 Ballater – Edinburgh (ca 176 km)
2 övernattningar på det 3-stjärniga Holiday Inn Express Waterfront i Edinburgh​
​Dag 13 ​Färd till Newcastle (ca 198 km), avresa från Newcastle
1 övernattning ombord på färjan Newcastle – Amsterdam
​Dag 14 ​Ankomst till Amsterdam

Hotellen (rullgardinsmeny)

​Peebles Hydro Hotel

Peebles Hydro Hotel

Detta idylliskt belägna 4-stjärniga hotell kommer du att vilja flytta in i. I de vackert inredda rummen kan du sova helt ostört. Mitt i naturen nära den skotska gränsen kan du hämta ny energi och komma långt bort från vardagens stress. Om du ändå saknar stadslivet kan du köra 35 km till Skottlands huvudstad Edinburgh eller till Glasgow, som ligger 80 km bort.


Peebles Hydro rum
 • Dubbelrum inkl. frukost
 • Bar, restaurang
 • Picknick-butik, ginbar
 • Gratis wi-fi
 • Fitnessområde
 • Simbassäng med spaområde
 • Mikrobryggeri på hotellområdet

Winnock Hotel i Drymen

Winnock Hotel Lounge

Detta 3-stjärniga hotell ligger sydost om Loch Lomond. Hotellet är familjeägt och har 73 rum. Den karaktäristiska byggnaden från 1800-talet har bevarats under renoveringen. Koppla av i den stora loungen där du kan njuta av typiska lokala rätter i restaurangen eller i Ptarmigan Bar.


Winnock Hotel dubbelrum
 • Dubbelrum inkl. frukost
 • Bar och restaurang
 • Tillsyn av små barn och barnpassning
 • Wellness-område

Oban Bay Hotel i Oban

Oban Bay Hotel

Detta 3-stjärniga hotell ligger intill Obans pittoreska esplanad. De flesta av de 80 rummen har fantastisk utsikt över havet. I restaurangen kan du avnjuta en à la carte-meny och köket använder lokala råvaror så långt det är möjligt.


Oban Bay Hotel
 • Dubbelrum inkl. frukost
 • Bar och restaurang
 • Gratis wi-fi
 • Wellness-område

Macdonald Drummossie Hotel i Inverness

Macdonald Drumossie Hotel

Mitt i en 3,6 hektar stor privat parkanläggning i hjärtat av det skotska höglandet ligger det 4-stjärniga Drumossie Hotel. Det är beläget bara tio minuters bilfärd från Inverness centrum och har 44 rum. I den prisbelönta hotellrestaurangen Grill Room serveras förstklassiga, rykande färska rätter.


Macdonald Drumossie rum
 • Dubbelrum inkl. frukost
 • Bar och restaurang
 • Gratis wi-fi
 • Gratis parkering

Deeside Inn i Ballater

Deeside Inn Hotel Lounge

I den pittoreska byn Ballater ligger det 3-stjärniga Deeside Inn, omgivet av floden Dee i hjärtat av Grampian Highlands. Flera av de 55 rummen har en fantastisk utsikt över Church Green och Graigendarroch Hill som förstärker känslan av att vara i det skotska höglandet. Närmaste golfbana ligger bara 200 m från hotellet.


Deeside Inn rum
 • Dubbelrum inkl. frukost
 • Bar och restaurang
 • Gratis wi-fi
 • Gratis parkering

Holiday Inn Express Waterfront i Edinburgh

Holiday Inn Express

Det 3-stjärniga hotellet har 145 rum med luftkonditionering och ligger bara 2,5 km från Edinburghs centrum. Från hotellet har du vacker utsikt över floden och det berömda kungliga fartyget HMS Britannia. Precis utanför hotellet går var 15:e minut en buss som tar dig in till stadens centrum.


Windlestrae Hotel, rum
 • Dubbelrum inkl. frukost
 • Reception dygnet runt
 • Gratis wi-fi
 • Gratis parkering

Obs: Parkering finns vid hotellen – gratis eller mot avgift. Om hotellet redan är fullbokat under din reseperiod finns flera alternativa hotell.


DFDS är Världens ledande färjeoperatör 2018​​

Vi har vunnit pris som ”Europas ledande färjeoperatör 2012-2018" och ​​”Världens ledande färjeoperatör 2011-2018”.
Det är vi riktigt stolta för!