9-DAGARS RUNDRESA I BALTIKUM

Upplev ett magiskt dynlandskap, upptäck Litauens skatter och huvudstaden Vilnius, strosa runt på Rigas mysiga gator, omgiven av pittoreska hus i jugendstil. Upptäck Litauen och Lettland under en niodagars rundresa i Baltikum, inklusive DFDS-färja.

Din rundresa med DFDS:

 • Två övernattningar ombord på vår färja från Karlshamn-Klaipeda inkl. frukost
 • Inkl. en personbil, max. 185 cm hög
 • Upplevelser ombord: restauranger, barer, butik, lekhörna
 • Sex övernattningar på utvalda hotell i Litauen och Lettland (dubbelrum med dusch/wc)
 • Frukost ingår på alla hotell

Viktig information: Litauiska myndigheter kräver att man medtar registreringsbevis i original (ej kopia), för att föra in ett fordon till Litauen. Saknas registreringsbevis i original kan införsel till Litauen nekas.


Administrativt tillägg: Exp. avg. på linjerna Karlshamn-Klaipeda samt Kapellskär-Paldiski tillkommer med 110:- vid bokning via telefon och 0:- vid onlinebokning. Läs mer under Resevillkor.
Vänligen notera: Då den svenska kronan under en längre tid har försvagats i förhållande till Euron, är vi nödgade att justera växelkurserna (d v s vid köp i svensk valuta kommer den att räknas om motsvarande vårt pris i Euro).
Detta gäller den svenska marknaden på linjerna Karlshamn – Klaipeda och Kapellskär – Paldiski och inkluderar köp av måltider vid bokningstillfället, ordinarie hytt- och fordonspriser. Specialerbjudanden och fasta priser ( dvs gruppriser) påverkas ej.

Restider och priser 2019

Restider och priser 2019

per person från

Säsong A

Juli/augusti

6260:-

Säsong B

April/maj/september

3254:-

Säsong C

Oktober

4564:-

De angivna från-priserna ger bara en fingervisning om faktiska priser: På grund av vårt dynamiska prissystem, olika säsongsperioder på hotellen och i vissa fall alternativa hotell kan dessa avvika från det faktiska priset.

Din färjeresa till Litauen

Din semester börjar i Karlshamn, ombord på vår färja. Under överfarten njuter du av den lokala cuisinen, frisk havsluft på däck eller ett glas vin i baren. För att du ska sova lugnt och bekvämt erbjuder vi flera olika hyttyper – från en enkel innerkabin till en rymlig premiumhytt med havsutsikt. Medan du sover färdas vi från Karlshamn till Klaipeda, Litauens enda kusthamn och utgångspunkt för din rundresa i Baltikum med egen bil. En gång i tiden hette staden Memel och tillhörde Preussen i över 500 år. Den fascinerande gamla stan med sina korsvirkeshus och kullerstensgator minner om svunna tider och bjuder in dig till en avkopplande upptäcktsfärd bland gallerier, museer och kaféer.

Din färjeresa till Litauen

Förtrollande natur

Väl framme i Klaipeda väntar Baltikums alla skatter. Kanske vill du göra en utflykt till Nida och Kuriska näset. Det världsberömda dynlandskapet är som gjort för romantiska promenader och räknas sedan 2001 till UNESCO:s världskulturarv. Utforska bärnstenens hemligheter – och vem vet, kanske hittar du till och med ett par bärstenar i sanden som du kan ta med dig hem som minne. För dig med kulturintresse är ett besök på Thomas Mann-huset ett måste – här tillbringade den berömde författaren semestern hela sin levnad och hämtade inspiration i det mäktiga landskapet. Du övernattar på Old Mill Hotel inne i Klaipeda och njuter av atmosfären.

På väg mot Kaunas och Vilnius

På vägen till Vilnius bör du ägna några timmar åt att lära känna landets tidigare huvudstad. Kaunas gamla stad ligger på en landtunga, där Memel och Neris flyter samman. För fantastisk utsikt över hela Kaunas gör du en utflykt med linbana på Memels andra strand. Sedan går resan vidare till Litauens nuvarande huvudstad. Vilnius är landets största stad och har med sina över 50 kyrkor och katedraler förlänats smeknamnet ”Österns Rom”. I Vilnius omgivningar hittar du Litauens mest välbesökta sevärdheter, som det idylliskt belägna vattenslottet i Trakai. Här får framför allt vattensportälskare sitt lystmäte stillat. Förutom de många båtuthyrningsfirmorna erbjuds också kanotpaddling och vattenskidåkning på de närliggande sjöarna. Du övernattar på Comfort Hotel i Vilnius.

UTBUD OMBORD PÅ BÅTARNA

Mellan Vilnius och Riga tar vi dig med tillbaka till den ryska tsartiden. Dagens rutt inleds med fästningen i Bauska, som har rustats upp till sin dåtida prakt och tronar i ett pittoreskt landskap på en landtunga mellan floderna Musa och Memel. Väl värt ett besök är också slottet Rundāles pils, som är byggt i barock- och rokokostil och användes som sommarresidens av tsarinnan Anna Ivanovna, eller Anna av Ryssland. Den gamla Hansastaden Riga själv är berömd för sina jugendhus och sin mycket välbevarade gamla stad. I landets politiska, ekonomiska och kulturella centrum återfinns till exempel Riga slott, domkyrkan, Svensktornet, Pulvertornet, Stora och Lilla gillets byggnad samt gator i jugendstil i den moderna delen av staden. Du övernattar på Rixwell Elefant Hotel nära centrum.

Resplan

Dag 1

Avresa från Karlshamn
En övernattning ombord på färjan Karlshamn – Klaipeda

Dag 2-3

Ankomst till Klaipeda
Två övernattningar på trestjärniga Old Mill Hotel i Klaipeda

Dag 4-5

Klaipeda – Vilnius (ca 315 km)
Två övernattningar på trestjärniga Comfort Hotel i Vilnius

Dag 6-7

Vilnius – Riga (ca 295 km)
Två övernattningar på fyrstjärniga Rixwell Elefant Hotel

Dag 8

Riga – Klaipeda (ca 310 km), avresa från Klaipeda
En övernattning ombord på färjan Klaipeda – Karlshamn

Dag 9

Ankomst till Karlshamn

Dina hotell

Old Mill Hotel i Klaipeda

Det trestjärniga hotellet ligger på stranden av floden Dane och räknas till Klaipedas vackraste byggnader. Här finns över 30 moderna rum, konferensrum och italiensk restaurang. Precis intill hotellet hittar du två historiska kulturminnen. Stadskärnan når du till fots på bara fem minuter.


Service

 • Dubbelrum inkl. frukost
 • Bar, Restaurant, Fitnessraum
 • Gratis internet
 • Fri parkering

 

Comfort Hotel i Vilnius

Comfort Hotel i Vilnius är ett annorlunda hotell med modern atmosfär och det där lilla extra. På fem minuters avstånd väntar den charmiga gamla stan, liksom affärsgallerior som garanterat får ditt hjärta att klappa. Den perfekta blandningen av avkopplande hotellvistelse och det pulserande livet utanför dörren väntar på dig.


 

Service

 • Dubbelrum inkl. frukost
 • Bar, restaurang, gym
 • Gratis trådlöst internet
 • Gratis kaffe och te i kafét
 • Underjordiskt garage mot en extra avgift

Rixwell Elefant Hotel i Riga

Det fyrstjärniga hotellet Rixwell Elefant Hotel ligger i ett expansivt område, bara en kvart från stadens hjärta – gamla stan. Det här unika och moderna hotellet förenar individuell stil med hög servicestandard. Elefanten är här en symbol för visdom, lycka och lojalitet.


Service

 • Dubbelrum inkl. frukost
 • Restaurang och bar
 • Tillgång till trådlöst internet
 • Gym
 • Tvättservice
 • Bemannad reception dygnet runt

Tips! Det finns parkering på hotellen, men vissa hotell tar ut en avgift. Om ett visst hotell är fullbokat när du vill resa kan vi erbjuda alternativa hotell.