11-DAGARS RUNDRESA I BALTIKUM

På den här rundresan med bil besöker du de baltiska huvudstäderna och får möjlighet att uppleva Balikum under en avkopplande resa i egen takt. Utforska Baltikums vackra natur – de vandrande dynerna i Kuriska näset, romantiska stränder i Lettland och Estland.

Din rundresa med DFDS:

 • Två övernattningar ombord på vår färja från Kappelskär-Paldiski
 • Inkl. en personbil, max. 185 cm hög
 • Möjlighet att uppgradera til Premiumhytt
 • 8 övernattningar på utvalda hotell i Estland och Lettland (dubbelrum med dusch/wc)
 • Frukost ingår på alla hotell

9-dagars rundresa i Baltikum? Läs mer.


Administrativt tillägg: Exp. avg. på linjerna Karlshamn-Klaipeda samt Kapellskär-Paldiski tillkommer med 110:- vid bokning via telefon och 0:- vid onlinebokning. Läs mer under Resevillkor.
Vänligen notera: Då den svenska kronan under en längre tid har försvagats i förhållande till Euron, är vi nödgade att justera växelkurserna (d v s vid köp i svensk valuta kommer den att räknas om motsvarande vårt pris i Euro).
Detta gäller den svenska marknaden på linjerna Karlshamn – Klaipeda och Kapellskär – Paldiski och inkluderar köp av måltider vid bokningstillfället, ordinarie hytt- och fordonspriser. Specialerbjudanden och fasta priser ( dvs gruppriser) påverkas ej.

Restider och priser 2018

Restider och priser 2018

per person från

Säsong A

Juli/augusti

5.982:-

Säsong B

Maj/september

5.393:-

Säsong C

April/Oktober

4.275:-

De angivna från-priserna ger bara en fingervisning om faktiska priser: På grund av vårt dynamiska prissystem, olika säsongsperioder på hotellen och i vissa fall alternativa hotell kan dessa avvika från det faktiska priset.

Estlands vilda kust och Tallinn

Rundresan går sedan vidare inåt landet i de tre baltiska länderna, med ett kort stopp i Madona och den traditionsrika universitetsstaden Tartu, innan du når fram till Estlands Östersjökust. Det är den längsta och mest omväxlande kusten i de tre baltiska länderna. En jätte vid namn Töll har enligt legenden spelat kula med istidens gigantiska stenbumlingar: Han byggde bukter, breda stränder och branta klippor. Sevärda är de enorma flyttblocken längs kustlinjen i nationalparken Lahemaa, som även kallas bukternas land. Här väntar rundresans höjdpunkt – den historiska herrgården Vihula. Den ligger elegant inbäddad i en vidsträckt park och byggnaden har restaurerats med kärleksfull hand för att kunna erbjuda dagens lyxigt inredda gästum. Sedan går resan vidare till Tallinn, landets viktigaste ekonomiska och kulturella centrum. Härifrån planerar du fler utflykter längs västkusten. Regionen kring Paldiski präglas av talrika herrgårdar, pittoreska byar och fyrar.

Lettlands sandstränder och Riga

Via den estniska kurorten Pärnu tar dig rundresan längs Rigabukten till Lettlands huvudstad. Ungefär två mil från Riga breder kurorten Jurmala ut sig med sina gamla trähus, restauranger och en bedårande badstrand. Lettlands kust är sammanlagt femtio mil lång och förutom de två blomstrande hamnstäderna Liepaja och Ventspils är sträckan mestadels folktom och bjuder in till bad och promenader med sina finsandiga stränder. Allra längst åt nordväst, vid Kap Kolka, möter Östersjön Rigabukten och skapar en omtyckt utsiktsplats för semesterfirare. Vi kan också varmt rekommendera en utflykt till Rigas närmaste omgivningar, t.ex. till nationalparken Gauja eller slottet Rundāles pils, som är byggt i barock- och rokokostil och användes som sommarresidens av tsarinnan Anna Ivanovna, eller Anna av Ryssland. Din rundresa i Baltikum går mot sitt slut. Du kör tillbaka till Klaipeda och påbörjar hemresan till Kiel med färja. Koppla av ombord ännu en gång och njut av den vidsträckta havsutsikten!

Resplan

Dag 1-2

Avresa från Kappelskär
Två övernattningar ombord på färjan Kappelskär – Paldiski

Dag 2-4

Ankomst till Paldiski

Paldiski - Riga (ca 315 km)
Två övernattningar på fyrstjärniga Rixwell Elefant Hotel i Riga

Dag 4-6

Riga - Tartu (ca 244 km)
Två övernattningar på trestjärniga Pallas Hotel i Tartu

Dag 6-8

Tartu - Vihula (ca 162 km)
Två övernattningar på Vihula Manor Country Club & Spa i Vilhua

Dag 8-10

Vihula - Tallinn (ca 95 km)
Två övernattningar på fyrstärniga Kreutzwald Hotel i Tallinn

Dag 11

Tallinn - Paldiski (ca 52 km), avresa från Paldiski

En övernattning ombord på färjan Paldiski - Kappelskär

Dag 12

Ankomst till Kappelskär

Dina hotell

Rixwell Elefant Hotel i Riga

Det fyrstjärniga hotellet Rixwell Elefant Hotel ligger i ett expansivt område, bara en kvart från stadens hjärta – gamla stan. Det här unika och moderna hotellet förenar individuell stil med hög servicestandard. Elefanten är här en symbol för visdom, lycka och lojalitet.


Service

 • Dubbelrum inkl. frukost
 • Restaurang och bar
 • Tillgång till trådlöst internet
 • Gym
 • Tvättservice
 • Bemannad reception dygnet runt

Pallas Hotel i Tartu

Det trestjärniga hotellet ligger i stadens centrum och precis utanför hotellet löper gågatan genom gamla stan. Den moderna glasfasaden ger behagligt ljus i de 62 rummen och och erbjuder magnifik utsikt över omgivningarna.yggnader. Här finns över 30 moderna rum, konferensrum och italiensk restaurang. Precis intill hotellet hittar du två historiska kulturminnen. Stadskärnan når du till fots på bara fem minuter.


Service

 • Dubbelrum inkl. frukost
 • Bar, Restaurant
 • Gratis trådlöst internet
 • Fri parkering

Vihula Manor Country Club & Spa i Vihula

Vihula Manor Country Club & Spa ligger mitt i nationalparken Lahemaa, nära Östersjön på en lite enskild herrgård från 1500-talet. Du övernattar i ett av de 74 eleganta och bekväma rummen i historiska byggnader. Omgiven av ett sagolikt parklandskap.


Service

 • Dubbelrum inkl. frukost
 • Bar, restaurang
 • Gratis trådlöst internet
 • Spabehandlingar på ett ekologiskt spa
 • Gym och bastu

Kreutzwald Hotel i Tallinn

Fyrstjärniga Kreutzwald Hotel är beläget i en historisk byggnad och ligger tolv minuters promenad från Tallinns gamla stad. God nattsömn utlovas i ett av de 73 klassiskt inredda rummen. Estlands nationalbibliotek ligger strax intill.


Service

 • Dubbelrum inkl. frukost
 • Restaurang, bibliotekslounge
 • Gratis trådlöst internet
 • Wellnessanläggning med bastu

Tips! Det finns parkering på hotellen, men vissa hotell tar ut en avgift. Om ett visst hotell är fullbokat när du vill resa kan vi erbjuda alternativa hotell.