Färjan mellan karlshamn och Klaipeda

Kliv ombord på färjan mellan Karlshamn och Klaipeda. Våra fartyg är enkla men det finns någonting för alla åldrar. Våra två restauranger serverar antingen buffé eller à la carte, medan du i baren kan sitta ner med någonting kallt att dricka. För barnen har vi en lekhörna med leksaker, ett målarbord och annat skoj. Passa även på att handla till sjöpriser i vår shop - du hittar allt från parfymer och alkohol till choklad. Vi har hytter i alla prisklasser och efter en god natts sömn är du redo att upptäcka ditt resmål.

Hytter i olika prisklasser

Vi har ett flertal olika hyttkategorier ombord. Du kan välja mellan vanliga tvåbädds- och fyrbäddshytter samt Commodore Class med dubbelsäng, tv och minibar. Dusch och toalett finns i alla hytter. Det finns även möjlighet att boka vilstol med gemensam toalett och dusch.

Barer och restauranger

På turen mellan Karlshamn och Klaipeda kan du välja mellan en bufférestaurang och vår à la carte-restaurang, Mare Baltikum. I den senare finns det många olika rätter att välja mellan till litauiska prisnivåer. Båten har även en bar där man kan slå sig ner i sköna fåtöljer för en aperitif innan maten eller en god kopp kaffe innan ankomst på morgonen.

A la carte meny
A la carte meny (English)
A la carte meny (barn)

Vegatariska meny
Vinmeny

deals on board


Butik med sjöpriser

I vår butik ombord kan du köpa ett urval av parfymer, godis, leksaker och alkoholhaltiga drycker till fördelaktiga priser. Passa på att köpa med dig choklad och spritsorter från det litauiska skafferiet.

För barnen 

För de yngsta i sällskapet finns det ett lekrum med bollhav, leksaker och en hörna där de kan rita. De hittar även en hel del i shoppen, som fyllts med allt från leksaker till choklad.

Play and win

fakta om fartygen

Athena

Byggnadsår: 2007
Kapacitet: 550 passagerare
Längd: 199 m
Bredd: 26,6 m

Handikappsfaciliteter

 • Handikappvänlig hytt
 • Hiss uppfyller standardmått för rullstol. Hiss dimensioner 203 cm x 180 cm, bredd dörr 93 cm. Hiss finns mellan däck 4 och däck 6.
 • Från däck 3 till däck 5 finns rulltrappa
 • Handikappanpassade toaletter i hytten

 

Patria

Byggd år: 1992
Kapacitet: 240
Längd: 154m
Bredd: 24m

Handikappsfaciliteter

 • En handikappvänlig hytt - med dörrpost på 86cm både till hytt och badrum.
 • Hissar: från däck 3 och 4 till däck 5. 210 cm x 145 cm, dörrbredd – 75 cm.
 • Handikappanpassade: i hytten, bredvid Laguna bar och ingången till restaurangen.
 • Handikappvänlig tillgång till/från färjan.

Optima

Byggnadsår: 1999
Kapacitet: 328 passagerare
Längd: 186 m
Bredd: 25,6 m

Handikappsfaciliteter

 • Två handikappvänliga hytter
 • Hissar: från däck 5 – anpassade för normalstor rullstol. 119 cm x 113 cm, dörrbredd – 75 cm. Hög tröskel från däck 3 och 4 för att komma till hissen. Små ramper finns vid sidan av dörrarna. Bredd på dörrpost in till passagerarområdet: 75 cm.
 • Handikappanpassade offentliga toaletter på däck 5.
 • Handikappvänlig tillgång till/från färjan.