​Kryssning till Oslo

Unna dig och den du tycker om några härliga sensommardagar på havet med en minikryssning från Köpenhamn till Oslo på Oslobåten. Avnjut en bättre middag, shopping och välbefinnande ombord med allt du behöver alldeles runt hörnet. Nästa morgon har du nästan 7 timmar på land och gott om tid att uppleva det Oslo har att erbjuda av både höstnöjen och stadens fasta attraktioner.

På en minikryssning med Oslobåten får du:

  • Två kvällar och nätter ombord och 6 timmar i Oslo
  • En avkopplande och upplevelserik kryssning till Oslo
  • Underhållning och aktiviteter för både barn och vuxna
  • 2 dagars paus från vardagen

Administrativt tillägg: Exp.avg. tillkommer med 150:- vid bokning via telefon och 75:- vid bokning online. Resevillkor.

Ombord

Restaurang

Restauranger

Oslofärjan här den perfekta atmosfären för trevliga middagar. Restaurangen bjuder på ett stort urval av läckra rätter och allt från saftiga biffar, gourmetmiddag på Sjö med 4-, 5- eller 7-rättersmeny, autentiska pastarätter och italienska pizzor eller en dignande buffé. Vi rekommenderar att ni bokar bord hemifrån så att ni säkert vet att ni får plats på er favoritrestaurang det klockslag ni själva vill. Notera att bokning av bord måste göras senast klockan 16 dagen före avresa och att det inte går att boka bord på Little Italy.

Shopping

I Sea Shop kan du göra riktiga höstfynd. Shoppa parfymer, väskor, smycken, kläder, heminredningsprylar, choklad och mycket mer – till tax freepriser!

Wellness

Hösten är till för att ta hand om sig själv, och det är precis det man gör på vår wellness-avdelning. Vad sägs om en manikyr eller avkopplande massage? Ja tack, båda!

BubbleZone

Ta med barnen till BubbleZone och roa er i bassängområdet. Följ även med på flera spännande aktiviteter som skattjakt, teckningstävling, ät glass och lek i bollhavet.

I Oslo

Oslo

Upplev Oslo

Det finns massor att se och göra i Norges huvudstad.
Promenera längs huvudgatan Karl Johan där flera officiella byggnader ligger, bland annat Stortinget, Nationalteatern och Slottet.
Inte långt därifrån ligger hamnen med Rådhuset, och på Rådhusplatsen ser du den vackra byggnaden som huserar Nobels Fredscenter. Som resande med DFDS får du dessutom 25 % rabatt på inträdet - det är bara att visa boardingkortet när du köper entrébiljett.

Sommar och vinter

Under vintern är Narvisen skridskobana på Karl Johan populär. Ni kan också njuta av en härlig dag i snön; det tar bara en halvtimme med T-banan att ta sig till Oslo Vinterpark där man kan hyra skidor eller åka kälke på Korketrekkeren-backen som är öppen från december till mars. På sommaren kan ni ta en promenad i hamnen och se det storslagna operahuset och räktrålarna som ligger vid Rådhus-brygga (utom söndagar och måndagar). Köp nykokta räkor till lunchen!

24-timersbillett

Oslo är en stad där man enkelt kan ta sig runt till fots, men vill du ändå utnyttja kollektivtrafiken, så rekommenderar vi att köpa ett dagskort, en "24-timersbillett", till Oslos offentliga transport. Denna gäller till buss, spårvagn, T-bana och färja (färjorna åker bland annat till museérna på Bygdö - den vackraste genvägen över fjorden).

​Missa inte Oslo Official City App. Du får uppdaterad info om bland annat turistattraktioner, shopping, speciella händelser och hotell. Den innehåller dessutom en offline-karta så att du inte behöver koppla upp dig på roaming för att hitta runt i staden.

Oslo - Official City App


DFDS - Vi har vunnit pris​​

DFDS har vunnit pris som ”Europas ledande färjeoperatör 2018" och ​​”Världens ledande färjeoperatör 2017”.
Det är vi riktigt stolta för!