Opera- eller Balettkryssning till Oslo

Res på minikryssning med DFDS till Oslo och passa på att njuta av en vacker föreställning på Oslo Operahus. Du får två nätter ombord på Oslobåten, en hotellvistelse i den vackra norska huvudstaden och inte minst en opera- eller balettföreställning i det speciella operahuset. Du bor på förstklassigt hotell i Oslo; antingen Thon Hotel Opera eller Radisson Blu Plaza Hotel.

Det är dessvärre inte längre möjligt att boka Operakryssning, då bokningsdatum är överskridet. Just nu har vi inget på programmet, men håll ett öga på den här sidan så uppdaterar vi den när vi har liknande arrangemang igen.

Åk på Operakryssning 

  • Tre-i-en: biljett till operan, hotell i Oslo och kryssning t/r i en biljett
  • Bra platser nära orkestern
  • Frihet på resan - resten av programmet planerar du

Perfekt resa till operan

Under en Operakryssning får du den bästa upplevelsen vad gäller boende, kultur, mat och avkoppling. Inseglingen i Oslofjorden ger en försmak på den kommande kvällen på Oslo operahus.

Nästan som en liten kryssning

Oslobåten är inte bara ett kryssningsfartyg, utan så mycket mer än så. Vill du dessutom unna dig lite extra under din resa, så går det utmärkt att uppgradera till en lyxhytt med balkong eller jacuzzi. Restaurangerna ombord har ett stort och varierat urval, med rätter av god kvalitet. Låt dig underhållas i nattklubben och njut av havets bris uppe på däck.

Ombord på Oslobåten


Hotell med stil

När du reser på en opera- eller balettkryssning ingår en natt på antingen Thon Hotel Opera eller Radisson Blu Plaza Hotel. Båda två ligger endast ett stenkast från Operan.


Operan som liknar ett isberg

Oslo Operahus, som ritats av arkitektbyrån Snøhetta och byggdes 2008, är till största del inredd i italiensk marmor och ekträ. Den enorma glasfasaden öppnar för en fantastisk utsikt över viken och bidrar till byggnadens karaktär. Eken i foajén och på den stora scenen, ger en varm kontrast till den kalla marmorn och glasväggarna.

Opera och balett

På operahuset spelas operor, såväl som balettföreställningar och konserter. Säsongen sträcker sig från augusti till juni. DFDS Seaways erbjuder biljetter till några av världens mest kända opera- och balettföreställningar under säsongens gång, och alltid till bra platser.

Middag på Operan

Operabyggnaden huserar två restauranger. På Argent Restaurant är säsongens råvaror i fokus och du kan äta både större och mindre rätter, vilket passar bra innan föreställningen. Sanguine Brasserie erbjuder en enkel meny i den ljusa lobbyn där du har full utsikt över hamnen.