Åk på minisemester till charmiga Vilnius

Kombinera din kryssning till Litauen med en eller flera nätter på hotell i Vilnius. Vare sig du vill ha storstad, shopping eller kulturella upplevelser finns det någonting som passar dig.

En huvudstad där modernt möter historiskt

  • Minisemester i en oupptäckt pärla i öst
  • Smidig resa mellan Karlshamn och Klaipeda
  • En skön natt på designhotell i Vilnius

Tips! Du kan förboka middag i bufférestaurangen, á la carte restaurangen samt frukostbuffé samtidigt som du bokar din färjebiljett.

Hotell paketen bokas via telefon 0454-33680 eller mejla din förfrågan till pax@dfds.com

Administrativt tillägg: Exp. avg. på linjerna Karlshamn-Klaipeda samt Kapellskär-Paldiski tillkommer med 110:- vid bokning via telefon och 0:- vid onlinebokning. Läs mer under Resevillkor.

Ombord på båten till Litauen

Våra färjor mellan Karlshamn och Klaipeda har allt du behöver för en kortare färjetur. Det finns hytter i olika prisklasser och storlekar, vare sig du reser ensam eller med familjen. För extra komfort har du exempelvis våra hytter i Commodore Class, och då ingår alltid frukosten. På turen mellan Karlshamn och Klaipeda kan du välja mellan en bufférestaurang och vår à la carte-restaurang, Mare Baltikum. I den senare finns det flera olika rätter att välja mellan till litauiska prisnivåer. Båten har även en bar där man kan slå sig ner i sköna fåtöljer för någonting varmt eller kallt att dricka.

På våra båtar har vi någonting både för vuxna och barn. Det finns bland annat en välfylld butik där du finner allt från godis och leksaker till parfymer till sjöpriser. För barnen finns det ett lekrum med bollhav, leksaker och en hörna där de kan rita.

Färjan till Klaipeda

Storstadspuls i Vilnius

Vilnius är den största och äldsta staden i Litauen. Sedan 1994 finns huvudstaden med på Unescos världsarvslista vilket har lett till omfattande renoveringar som idag gör Vilnius gamla stad till en av de bäst bevarade i hela Europa, med inslag av såväl barock som renässans och gotik. Här finns det eleganta kyrkor och klockstaplar som ger en härlig atmosfär till staden. Det är en modern huvudstad med gott om hotell, nöjen och restauranger för alla smaker. Vilnius erbjuder ett brett utbud av såväl kultur, konst och musik.

Under sommaren är staden värd för flera nationella och internationella kulturella evenemang. Jazz och folklore blandas med med modern musik och Vilnius Festival bjuder på klassisk musik från hela världen.

Alla som besöker staden bör prova de traditionella litauiska rätterna som oftast är gjorda av potatis. Dessa rätter passar utmärkt tillsammans med litauisk öl eller Kvass (lettisk svagdryck).

Läs mere om Vilnius och Litauen


Comfort Hotel Vilnius ***

Detta designhotell, som ligger mitt i Gamla Stan, har allt för en trevlig vistelse i Vilnius. Här erbjuds ljusa rum med gratis Wi-Fi, värdeskåp och satellit-TV. Alla rummen på hotellet har eget badrum med badkar eller dusch. Receptionen är bemannad 24 timmar om dygnet och personalen kan ordna med biluthyrning och kemtvättsservice.
Centralstationen ligger 450 meter från hotellet.

Information

Frukostbuffé serveras varje morgon och ingår i priset. Det erbjuds även bagageförvaring och gratis parkering på området.

Hotellets hemsida

Adress:  
Kauno g. 14
Vilnius 03210
Litauen


DFDS - Världsledande färjeoperatör 2016​​

DFDS har precis vunnit en av resevärldens ”Oscars”, nämligen ”Världens ledande färjeoperatör” under 2016.
2016 vann vi också pris för Europas ledande färjeoperatör samt Danish Travel Award som bästa passagerarrederi, vilka seglar mellan Danmark och utlandet.