Åk på en minisemester till Kuriska näset

Kombinera din kryssning med en eller flera nätter på hotell på den idylliska västkusten i Litauen. Vare sig du vill ha storstad, shopping, kulturella upplevelser eller sol och bad i semesterorten Palanga, finns det någonting som passar dig.

  • Baltikum - en oupptäckt pärla i öst
  • Res smidigt över Östersjön
  • Upptäck det Kuriska näset och fiskebyn Nida
  • Vacker och orörd natur

Tips! Du kan förboka middag i bufférestaurangen, á la carte restaurangen samt frukostbuffé samtidigt som du bokar din färjebiljett

Hotell paketen bokas via telefon 0454-33680 eller mejla din förfrågan till pax@dfds.com

ombord på båten till Litauen

Våra färjor mellan Karlshamn och Klaipeda har allt du behöver för en kortare färjetur. Det finns bland annat hytter i olika prisklasser och storlekar, vare sig du reser ensam eller med familjen. För extra komfort har du exempelvis våra hytter i Commodore Class, och då ingår alltid frukosten.

På turen mellan Karlshamn och Klaipeda kan du välja mellan en bufférestaurang och vår à la carte-restaurang, Mare Baltikum. I den senare finns det många olika rätter att välja mellan till litauiska prisnivåer. Båten har även en bar där man kan slå sig ner i sköna fåtöljer med någonting varmt eller kallt att dricka.

På våra båtar har vi någonting både för vuxna och barn. Det finns bland annat en välfyllt taxfree-butik där du finner allt från godis och leksaker till alkohol och parfymer. Här hittar du varor till fördelaktiga priser. För barnen finns det ett lekrum med bollhav, leksaker och en hörna där de kan rita.

Färjan till Litauen

Nida och det Kuriska Näset

Kuriska näset är en 97 kilometer lång, smal halvö. Detta vackra område skapades av naturen och har efterhand bearbetats av människan. Här finns sanddyner och ståtlig grönska med lindar och tallar.

Näset, som även kallas för Neringa, har en natur som varje år lockar människor från hela världen. Längst ner på ön finner du Nida, en charmig fiskeby känd för sin plats på Unescos världsarvslista.

Missa inte ett besök i den mysiga staden Palanga när du ändå är där. Här kan du bada i havet, äta nyfångad fisk på någon av de trevliga restaurangerna på promenadstråket och strosa på den vackra stranden medan solen går ner över Östersjön.   

Läs mer om Nida, det Kuriska Näset och Litauen

Nerija Hotel***, Nida

Nerija har ett lugnt läge i centrum av Nida, intill en tallskog. Här erbjuds nyrenoverade, luftkonditionerade rum med kabel-TV samt gratis privat parkering. Alla rum på Hotel Nerija har kylskåp, te- och kaffekokare samt badrum. De flesta av rummen har balkong. Den eleganta restaurangen serverar ett urval av litauiska och internationella rätter samt fina viner.

Adress: Pamario st. 13, Nida, Neringa, Lithuania

Hotellets hemsida

Nidus Hotel***, Nida

Detta mysiga hotell ligger i den lilla staden Nida på Kuriska näset, 50 km från Klaipeda och endast 600 meter från havet. Hotel Nidus erbjuder rymliga och ljusa rum med 1 sovrum och ett vardagsrum. Hotellet har också ett konferensrum, ett litet spa och en bastu med bubbelpool. Hotel Nidus erbjuder gratis Wi-Fi.

Adress: 93123, G. D. Kuverto g. 15, Nida 93121, Litauen

Hotellets hemsida


DFDS - Vi har vunnit pris​​

DFDS har vunnit pris som ”Världens ledande färjeoperatör 2017” och ”Europas ledande färjeoperatör 2017. Det är vi riktigt stolta för!