Åk på en minisemester till Klaipeda

Kombinera din kryssning med en eller flera nätter på hotell på den idylliska västkusten i Litauen. Vare sig du vill ha storstad, shopping eller kulturella upplevelser finns det någonting som passar dig.

  • Baltikum - en oupptäckt pärla i öst
  • Weekendresa eller minisemester
  • En skön natt på hotell i Klaipeda
  • Både för kultur och shopping

Tips! Du kan förboka middag i bufférestaurangen, á la carte restaurangen samt frukostbuffé samtidigt som du bokar din färjebiljett.    
  


Administrativt tillägg: Exp. avg. på linjerna Karlshamn-Klaipeda samt Kapellskär-Paldiski tillkommer med 110:- vid bokning via telefon och 0:- vid onlinebokning. Läs mer under Resevillkor.
Vänligen notera: Då den svenska kronan under en längre tid har försvagats i förhållande till Euron, är vi nödgade att justera växelkurserna (d v s vid köp i svensk valuta kommer den att räknas om motsvarande vårt pris i Euro).
Detta gäller den svenska marknaden på linjerna Karlshamn – Klaipeda och Kapellskär – Paldiski och inkluderar köp av måltider vid bokningstillfället, ordinarie hytt- och fordonspriser. Specialerbjudanden och fasta priser ( dvs gruppriser) påverkas ej.

 

Ombord på båten till Litauen

Våra färjor mellan Karlshamn och Klaipeda har allt du behöver för en kortare färjetur. Det finns bland annat hytter i olika prisklasser och storlekar, vare sig du reser ensam eller med familjen. För extra komfort har du exempelvis våra hytter i Commodore Class, och då ingår alltid frukosten.

På turen mellan Karlshamn och Klaipeda kan du välja mellan en bufférestaurang och vår à la carte-restaurang, Mare Baltikum. Båten har även en bar där man kan slå sig ner i sköna fåtöljer med en kopp kaffe eller en kall dryck.

På våra båtar har vi någonting både för vuxna och barn. Det finns bland annat en välfylld butik där du finner allt från godis och leksaker till parfymer. Här hittar du varor till fördelaktiga priser. För barnen finns det ett lekrum med bollhav, leksaker och en hörna där de kan rita.

Ombord på färjan till Klaipeda

Klaipeda

Klaipeda är ett gammalt, viktigt handelscentrum och besöktes redan på 1200-talet av nordiska och västerländska köpmän.

Stadens alla kaféer, gallerier, restauranger och butiker gör Klaipeda till en riktigt charmig och intressant stad. Gränder med kullersten och pittoreska gatuhus ger en härligt gammaldags känsla till staden. Med sina 210 000 invånare är Klaipeda Litauens tredje största stad.

Litauens kust är väl känd som "Bärnstenskusten" och här har man en lång tradition av handel med bärnsten. Du kan hitta både smycken och konst tillverkade av bärnsten till förmånliga priser. Överlag är shopping i Litauen billigare än i Sverige, och i Klaipeda finns både små mysiga butiker med hantverk och shopping från internationella och lokala designers. 

Läs mer om Klaipeda och Litauen

​Old Mill Hotel***, Klaipeda

Ett hotell i gammaldags stil som ligger vid Danes flodstrand i Klaipedas äldre stadskärna. Hotel Old Mill erbjuder rymliga och mysiga rum med luftkonditionering, och med utsikt över vattnet. Restaurang Rice Mill har ett italienskt kök med en rad olika rätter.

Adress: Zveju str. 22, LT-91241 Klaipeda, Lithuania

Hotellets hemsida

National Hotel****, Klaipeda

Ett av Klaipedas äldsta och mest välbesökta hotell med perfekt läge i Gamla stan. Alla rum har luftkonditionering, kabel-TV och gratis Wi-Fi. Hotellets restaurang serverar typiska nationella rätter, och i den eleganta baren kan du njuta av en kopp kaffe eller en god dessert. Hotellet erbjuder även massage. Receptionen är öppen dygnet runt och det finns en privat parkering att boka.

Adress: Žveju g. 21, LT-91247, Klaipeda, Litauen

Hotellets hemsida

​Memel Hotel***, Klaipeda

Detta trestjärniga hotell har ljusa, stilrena rum med privat badrum, gratis Wi-Fi och kabel-TV. Den serviceinriktade personalen finns tillgänglig dygnet runt. På morgonen serveras en frukostbuffé med kalla och varma rätter. Du bor endast 200 meter från Klaipedas gamla stadsdel och kan låna cyklar utan kostnad för att enkelt ta dig runt i staden. Gratis parkering vid hotellet.

Adress: Bangu g. 4, LT-91251, Klaipeda, Litauen

Hotellets hemsida


DFDS är Världens ledande färjeoperatör 2018​​

Vi har vunnit pris som ”Europas ledande färjeoperatör 2012-2018" och ​​”Världens ledande färjeoperatör 2011-2018”.
Det är vi riktigt stolta för!