Minikryssning till klaipeda

Åk på en kryssning till Litauen och shoppa i centrala Klaipeda eller på det stora shoppingcentret AKROPOLIS. Båten avgår från Karlshamn på kvällen och anländer till Klaipeda morgonen efter. Du har sedan en hel dag för att upptäcka staden. Här får ni en fantastisk stämning och kan botanisera bland klädbutiker, skobutiker, parfymerier, sportbutiker, inredning, restauranger, barnbutiker, cafeér, matbutik, skridskobana, biosalong, bowlinghall, lekland för barnen och mycket mera.

Här finns även möjlighet att njuta av stämningen i Klaipeda gamla stad och teatertorget. Äta en god middag på en av alla Klaipedas mysiga restauranger och avsluta med en god fika innan ni tar båten tillbaka till Karlshamn igen.
Ombord på färjan kan ni avnjuta en god 2 rätters eller 3 rätters middag med en god Litauisk öl eller glas gott vin till förmånliga priser. Välkommen ombord och upplev stämningen i Klaipeda.

En stad full med kultur

  • En dag för kafémys och shopping
  • God, prisvärd mat
  • Kultur och sevärdheter

Administrativt tillägg: Exp. avg. på linjerna Karlshamn-Klaipeda samt Kapellskär-Paldiski tillkommer med 110:- vid bokning via telefon och 0:- vid onlinebokning. Läs mer under Resevillkor.
Vänligen notera: Då den svenska kronan under en längre tid har försvagats i förhållande till Euron, är vi nödgade att justera växelkurserna (d v s vid köp i svensk valuta kommer den att räknas om motsvarande vårt pris i Euro).
Detta gäller den svenska marknaden på linjerna Karlshamn – Klaipeda och Kapellskär – Paldiski och inkluderar köp av måltider vid bokningstillfället, ordinarie hytt- och fordonspriser. Specialerbjudanden och fasta priser ( dvs gruppriser) påverkas ej.

 

Ombord på båten

Vi har ett flertal olika hyttkategorier ombord. Välj mellan vanliga tvåbädds- och fyrbäddshytter samt Commodore Class med dubbelsäng, tv och minibar. Dusch och toalett finns i alla hytter. Det finns även möjlighet att boka vilstol med gemensam toalett och dusch.   

På turen mellan Karlshamn och Klaipeda kan du välja mellan en bufférestaurang och vår à la carte-restaurang, Mare Baltikum. I den senare finns det många olika rätter att välja mellan till litauiska prisnivåer. Båten har även en bar där man kan slå sig ner i sköna fåtöljer med någonting varmt eller kallt att dricka.

Ombord på färjan till Klaipeda

Klaipeda

Besök Klaipeda

Klaipeda ligger vid Litauens vackra västkust och är den tredje största staden i landet. I stadens gamla stadsdel hittar du genuint och klassiskt hantverk, och letar du efter prisvärd shopping ligger köpcentret Akropolis en kort taxifärd från båtterminalen.

Traditioner som anknyter till havet är fortfarande viktiga för staden. Sedan år 1934 firas årligen en havsfestival under det sista veckoslutet i juli. En av Klaipedas största sevärdheter är ett havsmuseum där kaliforniska sjölejon uppträder.

Passa även på att åka ut till Kuriska näset som bjuder på vacker, orörd natur och en spännande historia.  

Läs mer om Klaipeda och Litauen

Köpcentrum Akropolis

Akropolis är ett stort köpcenter som finns både i Klaipeda, Vilnius och Kaunas.

På Akropolis i Klaipeda finns det 240 företag, klädbutiker, skobutiker, parfymerier, sportbutiker, inredning, restauranger, barnbutiker, cafeér, matbutik, skridskobana, biosalong, bowlinghall, lekland för barnen och mycket mera. Butikerna har öppet mellan 10.00-22.00

Vid kusten

Med sin brokiga historia, det omedelbara läget vid Östersjön och den mångfacetterade arkitekturen har Klaipeda utvecklats till ett attraktivt turistmål i Litauen.

Vill man hålla sig vid kusten kan man stanna i Klaipeda. Klaipeda lockar fler och fler turister med sina vackra sandstränder.


DFDS är Världens ledande färjeoperatör 2018​​

Vi har vunnit pris som ”Europas ledande färjeoperatör 2012-2018" och ​​”Världens ledande färjeoperatör 2011-2018”.
Det är vi riktigt stolta för!

​