Minikryssning till klaipeda

Res över dagen och unna dig en minisemester med två nätter ombord. Klaipeda ligger vid Litauens vackra västkust och är landets tredje största stad. Upplev en dag i Klaipeda tillsammans med familj eller vänner. Båten avgår från Karlshamn på kvällen och anländer till Klaipeda morgonen efter. Du har sedan en hel dag för att upptäcka staden.

En stad full med kultur

  • En dag för kafémys och shopping
  • God, prisvärd mat
  • Kultur och sevärdheter

Administrativt tillägg: Exp. avg. på linjerna Karlshamn-Klaipeda samt Kapellskär-Paldiski tillkommer med 110:- vid bokning via telefon och 0:- vid onlinebokning. Läs mer under Resevillkor.

Ombord på båten

Vi har ett flertal olika hyttkategorier ombord. Välj mellan vanliga tvåbädds- och fyrbäddshytter samt Commodore Class med dubbelsäng, tv och minibar. Dusch och toalett finns i alla hytter. Det finns även möjlighet att boka vilstol med gemensam toalett och dusch.   

På turen mellan Karlshamn och Klaipeda kan du välja mellan en bufférestaurang och vår à la carte-restaurang, Mare Baltikum. I den senare finns det många olika rätter att välja mellan till litauiska prisnivåer. Båten har även en bar där man kan slå sig ner i sköna fåtöljer med någonting varmt eller kallt att dricka.

Ombord på färjan till Klaipeda

Besök Klaipeda

Klaipeda ligger vid Litauens vackra västkust och är den tredje största staden i landet. I stadens gamla stadsdel hittar du genuint och klassiskt hantverk, och letar du efter prisvärd shopping ligger köpcentret Akropolis en kort taxifärd från båtterminalen.

Traditioner som anknyter till havet är fortfarande viktiga för staden. Sedan år 1934 firas årligen en havsfestival under det sista veckoslutet i juli. En av Klaipedas största sevärdheter är ett havsmuseum där kaliforniska sjölejon uppträder.

Passa även på att åka ut till Kuriska näset som bjuder på vacker, orörd natur och en spännande historia.  

Läs mer om Klaipeda och Litauen

Köpcentrum Akropolis

Akropolis är ett stort köpcenter som finns både i Klaipeda, Vilnius och Kaunas.

På Akropolis i Klaipeda finns det 240 företag, klädbutiker, skobutiker, parfymerier, sportbutiker, inredning, restauranger, barnbutiker, cafeér, matbutik, skridskobana, biosalong, bowlinghall, lekland för barnen och mycket mera. Butikerna har öppet mellan 10.00-22.00

Vid kusten

Med sin brokiga historia, det omedelbara läget vid Östersjön och den mångfacetterade arkitekturen har Klaipeda utvecklats till ett attraktivt turistmål i Litauen.

Vill man hålla sig vid kusten kan man stanna i Klaipeda. Klaipeda lockar fler och fler turister med sina vackra sandstränder.


DFDS - Europas ledande färjeoperatör 2017​​

DFDS har just vunnit pris som Europas ledande färjeoperatör 2017.
Under 2016 vann vi dessutom ”Världens ledande färjeoperatör” samt ”Danish Travel Award” som bästa passagerarrederi för trafik mellan Danmark och utomlands. Det är vi riktigt stolta för!