Seniorresa till Litauen

Välkommen ombord på DFDS färja från Karlshamn till Klaipeda. I samarbete med Temtur har vi tagit fram en unik resa för föreningar och organisationer. Temtur specialiserar sig på skräddarsydda resor för mindre och större grupper. Jan och Vaida har mer än 15 års erfarenhet av grupper till Litauen och kommer att vara era reseledare på hela resan. Nedan kan ni läsa om de planerade turerna för de olika dagarna som ni är i Litauen.

Upplev Litauen

  • Trevlig båtresatill sjöss
  • Upplev vackra Litauen
  • Nöje, kultur, shopping och underbara middagar

 


Administrativt tillägg: Exp. avg. på linjerna Karlshamn-Klaipeda samt Kapellskär-Paldiski tillkommer med 110:- vid bokning via telefon och 0:- vid onlinebokning. Läs mer under Resevillkor.
Vänligen notera: Då den svenska kronan under en längre tid har försvagats i förhållande till Euron, är vi nödgade att justera växelkurserna (d v s vid köp i svensk valuta kommer den att räknas om motsvarande vårt pris i Euro).
Detta gäller den svenska marknaden på linjerna Karlshamn – Klaipeda och Kapellskär – Paldiski och inkluderar köp av måltider vid bokningstillfället, ordinarie hytt- och fordonspriser. Specialerbjudanden och fasta priser ( dvs gruppriser) påverkas ej.

 

reseplan

DAG 1

Avresa med buss för transport till Karlshamn och färjan som sedan tar oss till Klaipeda i Litauen. På bussen finns även våra reseledare Jan och Vaida. Färjeavgång 18.00. Vi avslutar dagen med en gemensam middag i färjans matsal.

DAG 2

Innan vi lämnar färjan äter vi en god frukost i färjans matsal. Ankomst till Klaipeda 09.00. Direkt avfärd mot Vilnius. Vi gör en avstickare och besöker den välkända Korskullen utanför staden Siauliai. Utanför Kaunas gör vi ett stopp för den första måltiden i Litauen. Vi anländer till Vilnius 17.00 och checkar in på vårt hotell. Efter incheckningen följer en guidad rundvandring i gamla stan med vår svensktalande guide Mantas, som kommer att dela med sig av sina djupa kunskaper om historia, arkitektur och kultur. Dagen avslutas med en gemensam middag på en närliggande restaurang.

DAG 3

Efter en tidig frukost bär det iväg söderut för en heldagsutflykt på den litauiska landsbygden. Under resan till Dzukija nationalpark kommer ni att bli påminda om Litauens stundtals brutala historia men också om vidunderlig natur och en levande kultur. I byn Merkines kommer vi att besöka en keramiker som arbetar med svart keramik. Efter keramik blir det ett besök i Gruta park, en statypark med alla de gamla statyerna från Sovjettiden samlade på ett ställe. Här passar vi på att äta lunch bestående av traditionella, regionala rätter. Därefter gör vi ett kort besök i Druskininkai, en välkänd hälso- och kurort med många spa-anläggningar. Färden går vidare genom byar där tiden tycks stå stilla.

Lie, häst och mankraft är de mest använda redskapen i detta kulturlandskap och här, sägs det, finns Europas svamprikaste områden. Detta märks tydligt. 

Kulturlivet och vardagen är helt genomsyrade av det som naturen kan ge. I Marcinkonys, nationalparkens huvudby, kommer vi att besöka det etnografiska museet och här kommer vi att få uppleva en byafest utan dess like. Lokala maträtter, folkmusik, sång, folkdans och hantverk kommer att ge er minnen att leva på många år framöver. Vi anländer till Vilnius på kvällen. Totalt kommer resan att bli c:a 35 mil.

DAG 4

Efter sen frukost åker vi ut till Trakai, den gamla huvudstaden. På vägen dit gör vi en guidad bussrundtur i Vilnius omgivningar, då vi bl a besöker TV-tornets omgivningar och utställning. I Trakai kommer vi att göra en rundvandring på slottet. Besöket kommer att avslutas på restaurangen Kybynlar, som drivs av en karaimsk familj. Karaimerna är ett folkslag som kom till Litauen för 700 år sedan, bosatte sig i Trakai och finns fortfarande kvar där. Gemensam middag på kvällen.

DAG 5

Den här dagen disponerar ni själva efter behag. Kanske ett besök på KGB-museet eller saluhallen eller helt enkelt bara njuta av storstaden Vilnius och dess internationella folkliv. Vaida och Jan finns naturligtvis till ert förfogande med tips och råd. Vi äter lunch på hotellet. Därefter checkar vi ut, lastar in i bussen och säger adjö till Vilnius för vidare färd mot färjan i Klaipeda. Färjan avgår 20.00. Vi äter en gemensam middag i färjans matsal. 

DAG 6

Innan vi anländer till Karlshamn äter vi frukost i matsalen. Ankomst med färja till Karlshamn 09.00 för vidare färd hemåt dit vi anländer vid lunchtid.

Läs mer om Litauen


 


DFDS är Världens ledande färjeoperatör 2018​​

Vi har vunnit pris som ”Europas ledande färjeoperatör 2012-2018" och ​​”Världens ledande färjeoperatör 2011-2018”.
Det är vi riktigt stolta för!