​Vinter i storstaden oslo

Under en MiniCruise till Oslo har du möjlighet att uppleva den norska huvudstaden under de sju timmar som båten ligger vid kaj – och det finns mycket att välja mellan! Njut av en promenad längs med hamnen, upplev det spektakulära operahuset, besök Akerhus fästning, Slottsparken eller Oslos populära shoppinggata Karl Johan.

Det snöklädda landskapet som ramar in Oslo under vintern gör staden till det perfekta resmålet för en minisemester, även när temperaturerna sjunker. Under vinterhalvåret bjuder Oslo nämligen på härlig stadsmiljö, kulturella upplevelser, goda shoppingmöjligheter och inte minst en mängd roliga aktiviteter i snön.


HolmenkollenEn dag i snön

Vill ni ägna tiden i Oslo åt aktiviteter utomhus så är Navisens skridskobana vid Karl Johan väldigt populär. Om man är sugen på lite skidåkning så är det bara en kort körtur till Oslo Skisenter på Grefsenkollen, eller så ligger Oslo Vinterpark på Holmenkollen en halvtimme från city med T-banan. Här kan man hyra skidor eller utforska Oslos populära kälkbacke Korketrekkeren.

Om du föredrar mindre actionfyllda aktiviteter är den nio kilometer långa hamnpromenaden ett bra tips. Här får du uppleva Oslos vackra natur och flera populära attraktioner.

DOGA i OsloVintermys inomhus

Blir det för kallt utomhus kan det passa bra att besöka någon av Oslos alla konst- och designutställningar. Varför inte besöka DOGA som ger en inblick i Norges moderna och innovativa arkitektur eller gå på Nasjonalgalleriet och Historisk museum i centrum där du kan uppleva det norska kulturarvet från första parkett. Få upp värmen med hembakade, norska godsaker på café Kaffistova, drick en kopp prisvinnande kaffe på Tim Wendelboe eller prova stans godaste våfflor på hippa Haralds Vaffel. Det finns mängder av möjligheter till roliga och mysiga upplevelser runt om i den norska huvudstaden.
Foto: VISITOSLO/Susanne A. Finnes

Det morderna Oslo

Sørenga i Oslo Sørenga – Den hippa stadsdelen

Styr kosan mot Sørenga, det nya hippa området precis vid vattnet. Halvön sträcker sig ut i fjorden och här får du ett smakprov på Oslos moderna arkitektur, en spännande kulturmix och inte minst det nya och utsökta Sørenga Sjøbad. Börjar magen kurra under promenaden finns det många aptitretande restauranger och caféer i närheten.
Foto: VISITOSLO/Didrick Stenersen

SALT i OsloSalt i storstaden

Under kalla vinterdagar kan det kännas skönt att skämma bort kropp och själ lite extra. Passa på att besöka Oslos nya coola ställe SALT som bjuder på konst, kultur och fantastiska musikupplevelser bara några minuters promenad från kajen där båten lägger till. Här kan du även prova världens största bastu och bastu med egen DJ eller njuta av en skön spabehandling i MiniSPA.
Foto: VISITOSLO/Tord Baklund

MathallenLunch med utsikt

En saluhall är det perfekta stället att stilla hungern på. Populära Vippa ligger längst ut på Vippetangen vid Oslofjorden och inte långt ifrån där båten lägger till. Vippa har öppet året runt och här kan du äta dig mätt, dricka dig otörstig och njuta av konserter, events och mycket mer. I centrum ligger Mathallen Oslo som är varje matälskares dröm: en inomhusmarknad med mer än 30 specialbutiker och matställen från hela världen. Är du ute efter kulinariska upplevelser av hög kvalitet är Mathallen definitivt värd ett besök.
Foto: VISITOSLO/Didrick Stenersen

KransekakeBarn i Oslo

Oslo bjuder på ett hav av aktiviteter för de yngsta i resesällskapet. Sjøholmen i Sandvika är ett konst- och kulturhus som riktar sig mot barn och unga. Utmana era sinnen i den interaktiva konstutställning som innehåller både magiska golv och ett rum fyllt till taket med teddybjörnar. Alternativt kan ni besöka Skidmuseets nyaste utställning vid Holmenkollen, Blåkollen, var barnen kan hälsa på både blåtomtar och dimmtroll, samt leka i deras grottor och rutschbanor.