BÅT mellan KÖPENHAMN och OSLO – VARJE DAG

Ska du och familjen till Norge? Unna er en paus i bilresan och inled semestern ombord på Oslobåten. Kör ombord med bilen, skaka loss axlarna och avnjut en härlig måltid, shoppa taxfree och bada med barnen i BubbleZone medan vi tar dig frän Köpenhamn till Oslo. Staden är den perfekta utgångspunkten för resten av resan!

Detta får du när du tar Oslofärjan mellan Oslo och Köpenhamn:

  • En innehållsrik paus i bilresan
  • Du kommer fram helt utvilad – utan att ha kört en enda kilometer
  • Underhållning, samvaro och härliga middagar i maritima omgivningar

Administrativt tillägg: Exp.avg. tillkommer med 150:- vid bokning via telefon och 75:- vid bokning online. Resevillkor.
utsikt från däck

EN BEHAGLIG RESA

I samma ögonblick som du stiger ombord är allt som upplagt för att du ska få en behaglig, innehållsrik och samtidigt avkopplande båtresa. Lägg in bagaget i hytten och inled resan på oslobåten med att följa avfärden från däck och riktigt känn hur stressen rinner av kroppen.

Shopping och bad

Efteråt är det dags för både shopping, och kanske ett dopp i poolen? I BubbleZone roar sig barnen i sitt eget lekområde medan mamma kan unna sig en avkopplande massage eller pedikyr i wellness-avdelningen.

Kulinariska frestelser

Oslobåten är den ideella platsen för trevliga middagar. Restaurangerna bjuder på ett stort urval av läckra rätter. Det finns alla möjligheter att sätta tänderna i saftiga biffar, 4-, 5- eller 7-rätters gourmetmiddag på restaurang Sjø, autentiska pastarätter, spröda italienska pizzor eller en överdådig buffé med en egen mjukglassmaskin.

Notera att bokning av bord måste göras senast klockan 16 dagen före avresa och att det inte går att boka bord på Little Italy.

 Ombord på Oslobåten

hytt med hotelstandard

SOV GOTT HELA VÄGEN

Oavsett vilken hattyp du väljer får du en hytt med sängkläder, handdukar och privata bad. Tänk, när du vaknar helt utvilad nästa morgon har du tillryggalagt 600 kilometer utan att själv ha kört en enda kilometer!

Standard-hytter

Hytterna har kojsängar och finns både med och utan havsutsikt. Här finns plats för upp till 5 personer i samma hytt. Barn under 3 år kan dela säng med en vuxen och behöver därför inte en egen säng. Notera att det inte finns tillgängliga barnsängar i dessa hytter.

Unna dig lite lyx

Commodore-hytten på Oslofärjan är av hotellstandard och inkluderar havsutsikt, dubbelsäng, tv och en härlig frukost. Om du vill ha ännu mer lyx kan du välja Commodore de Luxe, Balcony eller Owners Suite – stora lyxhytter med tillgång till Commodore-loungens frestande urval av kaffe, kakor, drycker och snacks. Slå på stort och beställ frukosten till hytten för en extra bra början på semestern och den bästa starten på dagen!

Ladda ner Oslo City App och få ut så mycket som möjligt av tiden i den norska huvudstaden.

 Läs mer på Visit Oslo

Aker brygge

PÅ VIFT I OSLO

Norges huvudstad, även kallad för "The capital of culture and nature", ligger längst in i Oslofjorden. Oslo är en spännande storstad med många sevärdheter och massor av historia som är perfekta att besöka på hösten. Oslobåten lägger till i centrala Oslo och härifrån är det bara ett stenkast till några av stadens mest populära platser.

Endast en kort promenad bort finns Aker Brygge, shoppingstråket Karl Johan eller Operahuset.
Oslo har ett spännande utbud av muséet som är roliga både för barn och vuxna. Här finns Kon-Tiki, Fram och Teknisk Museum.

Och varför inte besöka skidmuseet vid hoppbacken i Holmenkollen där OS anordnades år 1952. Här kan ni kasta er ut från hoppbacken i en zip-lina. eller besöka Skandinaviens mest besökta klätterpark, Klatreparken på Tryvann, som ligger alldeles i närheten. (För aktuella öppettider se parkens hemsida).
Norge

INTE SÅ LÅNGT KVAR

Efter en behaglig resa ombord och efter bara några timmar, en dag eller två med upplevelser i Oslo, är vägen till övriga Norge väldigt kort.
Detta oavsett om ni ska besöka de fantastiska norska fjällen eller fjordarna eller ge er ut på stadsresa.

Oavsett hur resan fortsätter rekommenderar vi en hösttur upp till Prekestolen för att titta på de vackra färgerna och utsikten över Lysefjorden!

DFDS är Världens ledande färjeoperatör 2018​​

Vi har vunnit pris som ”Europas ledande färjeoperatör 2012-2018" och ​​”Världens ledande färjeoperatör 2011-2018”.
Det är vi riktigt stolta för!