​KIEL-KLAIPEDA – BILSEMESTER I DE BALTISKA LÄNDERNA

Kör ombord på båten, parkera bilen och låt din semester i de baltiska länderna börja. Du reser ut från Kiel i Tyskland och över Östersjön till hamnstaden Klaipeda i Litauen – den perfekta utgångspunkten för din semester i de baltiska länderna. Du sparar flera kilometer jämfört med landvägen och du kan dessutom koppla av och bara njuta av båtresan och komma fram pigg och utvilad, redo att uppleva allt vad Baltikum har att erbjuda.
Båtturen tar cirka 19 timmar och det finns massor att hitta på under resans gång. Ät med familjen på en av restaurangerna ombord, besök barnens lekområde eller låt personalen i baren locka dig med goda drycker. När tröttheten tränger sig på har vi flera olika hyttkattegorier där du kan sova gott

Den enkla resan från Baltikum

  • En kväll med avkoppling och underhållning ombord
  • Bilen ingår i priset och det finns inga bagagebegränsningar
  • Spara bensin och undvik en lång resa på motorvägen
  • Ombord hittar du både restauranger, bar, lounge, taxfree-butik och lekplats för barn

Administrativt tillägg: Exp.avg. tillkommer med 150:- vid bokning via telefon och 75:- vid bokning online. Resevillkor.

Restauranger

Restauranger

Vi har ett stort utbud av hytter ombord och du kan välja mellan allt ifrån enklare standard (med eller utan fönster) till lyxiga premiumhytter med stora fönster mot havet. Alla hytter har givetvis eget badrum (toalett och dusch). För en lyxigare touch rekommenderar vi hytterna i Commodore Class, där det även ingår Commodore frukostbuffé, dubbelsäng och havsutsikt från hytten.

Hytter

HYTTER

Du kan välja hytt efter önskemål vid bokning. Förutom båtens vilstolar kan du välja mellan allt från trevliga interna hytter till lyxiga och rymliga Commodore Class-hytter med fönster, tv och dubbelsäng.
När du reser i Commodore-kategorin ingår morgonbuffén i resans pris!
Klaipeda

UTFORSKA BALTIKUM

I ankomststaden Klaipeda bjuder den charmiga gamla stadsdelen in till en promenad.
I närheten väntar två av Litauens vackraste destinationer: badorten Palanga som är hemvist åt världens största bärnstensmuseum, och Curonian Spit, den kuriska landtungan som nästan är ett måste vid varje resa till Baltikum på grund av de höga klitterna.

Från Klaipeda kan du enkelt fortsätta din resa och uppleva resten av Baltikum; kilometervis av läckra sandstränder, vackra nationalparker, sagolika badorter och ett färgsprakande kulturliv. De baltiska länderna har en lång och blodig historia bakom sig. Framför allt ländernas strategiska placering ut mot Östersjön har genom historien gjort dem till ett attraktivt mål för både danskar, svenskar, tyskar och ryssar.

En semester i Estland, Lettland och Litauen är därför en semester där du framför allt får uppleva historiens vingslag – och givetvis ländernas vackra natur, varierande kultur och prisbelönta arkitektur.
Besök även huvudstäderna Vilnius, Riga eller Tallinn, var och en med en spännande historia att berätta.

VÄRT ATT VETA FÖR BILISTER

De baltiska länderna kräver att du kan visa upp bilens registreringsbevis (i original) och ett försäkringsdokument (det gröna originalkortet). Om du inte har med dig de här dokumenten på resan kan du nekas inresa.
Du kan använda ditt svenska körkort i hela Baltikum (Estland, Lettland och Litauen). Informera dig om vilka hastighetsgränser som gäller.

Samtliga större vägar i de baltiska länderna är asfalterade och vanligtvis i ett bra skick. Några vägar kan vara lagade och mindre vägar rengörs inte alltid på snö under vinterhalvåret.

Promillegränsen i Litauen är 0,4 eller 0,0 om du har haft körkort i under två år. I Lettland är promillegränsen 0,5 respektive 0,2. I Estland är promillegränsen 0,2 promille för alla.

DFDS är Världens ledande färjeoperatör 2018​​

Vi har vunnit pris som ”Europas ledande färjeoperatör 2012-2018" och ​​”Världens ledande färjeoperatör 2011-2018”.
Det är vi riktigt stolta för!