Res med bilen från Karlshamn till Klaipeda

Kör ombord på en av våra färjor och anländ till Klaipeda nästa morgon, utvilad och redo för äventyr. Semesterlugnet i Palanga och storstadspulsen i huvudstaden Vilnius ger en skön mix av kultur, landsbygd och storstad.

Låt oss ta dig närmre din destination medan du kopplar av ombord. Våra fartyg har en à la carte-restaurang, bufférestaurang, butik, bar och ett lekrum till barnen. Det finns dessutom hytter och vanliga sittplatser i olika prisklasser.

En Bekväm start på resan

  • Avkoppling ombord medan vi tar dig över Östersjön
  • Ett resmål med flera olika upplevelser
  • Upplev Litauen med bil


Avgångstider
Avgång från Karlshamn med Regina*/Optima dagligen kl 1900 – ankomst 0900 till Klaipeda.
Avgång från Karlshamn med Patria måndagar och onsdagar kl 1700 – ankomst 0900 till Klaipeda.

Avgång från Klaipeda med Regina*/Optima dagligen kl 2100 – ankomst 0900 till Karlshamn.
Avgång från Klaipeda med Patria söndagar och tisdagar kl 2000 – ankomst 0930 till Karlshamn.
*Regina kommer att bytas ut mot Athena 23 april. Vänligen kontakta oss på 0454-33680 om du har frågor.

Viktig information:
Litauiska myndigheter kräver att man medtar registreringsbevis i original (ej kopia), för att föra in ett fordon till Litauen. Saknas registreringsbevis i original kan införsel till Litauen nekas.


Administrativt tillägg: Exp. avg. på linjerna Karlshamn-Klaipeda samt Kapellskär-Paldiski tillkommer med 110:- vid bokning via telefon och 0:- vid onlinebokning. Läs mer under Resevillkor.
Vänligen notera: Då den svenska kronan under en längre tid har försvagats i förhållande till Euron, är vi nödgade att justera växelkurserna (d v s vid köp i svensk valuta kommer den att räknas om motsvarande vårt pris i Euro).
Detta gäller den svenska marknaden på linjerna Karlshamn – Klaipeda och Kapellskär – Paldiski och inkluderar köp av måltider vid bokningstillfället, ordinarie hytt- och fordonspriser. Specialerbjudanden och fasta priser ( dvs gruppriser) påverkas ej.

 

Ombord på båten

FÄRJAN MELLAN KARLSHAMN OCH KLAIPEDA

DFDS har seglingar till Baltikum 7 dagar i veckan i båda riktningarna. Du kan antingen boka en enkelbiljett eller tur/retur med övernattning i standardhytt. I priset ingår transport av en bil och obegränsat bagage. Reser du med barn under 16 år ger vi dig rabatt på hytten, både vid enkel resa och t/r.

Koppla av ombord på färjan mellan Karlshamn och Klaipeda och upptäck allt våra fartyg har att erbjuda. Du vaknar utvilad nästa dag, redo att upptäcka ett av Europas vackraste hörn.

Våra två restauranger serverar antingen buffé eller à la carte. I den senare finns det många olika rätter att välja mellan till litauiska prisnivåer. I baren kan du sitta ner i en skön fåtölj med en kopp kaffe eller glas mousserande vin.

För de yngsta i sällskapet finns det ett lekrum med bollhav, leksaker och rithörna. Passa även på att handla till sjöpriser i vår taxfree shop - du hittar allt från parfymer och alkohol till skönhetsprodukter och choklad.

Vi har hytter i alla prisklasser. Du kan välja mellan vanliga tvåbädds- och fyrbäddshytter samt Commodore Class med dubbelsäng, tv och minibar. Dusch och toalett finns i alla hytter. Det finns även möjlighet att boka vilstol med gemensam toalett och dusch. Efter en god natts sömn är du redo att upptäcka ditt resmål.

Ombord färjan till Klaipeda

Njut av Litauen

NJUT AV FANTASTISKA LITAUEN

På andra sidan Östersjön ligger en oupptäckt pärla med vacker natur och en intressant historia. Litauen är inte bara ett billigt semestermål utan bjuder även på sagolik natur, en spännande kultur och riktigt god mat. I kuststaden Palanga samlas semesterfirare under sommarsäsongen för att njuta av lata dagar på Palanga Beach. I Vilnius kan du njuta av den härliga storstadspulsen med läckra middagar, prisvärd shopping och ett lyxigt spabesök.

BILA I BALTIKUM

Det finns flera spännande städer att besöka i Litauen, förutom huvudstaden Vilnius. Vill man hålla sig vid kusten kan man stanna i Klaipeda, dit färjan anländer, eller sommarstaden Palanga. Vill man se och ta sig runt i Litauen går även det jättebra. Vägarna håller oftast en god standard och att hitta prisvärda campingar, hotell eller vandrarhem är inte svårt. Sväng gärna av från huvudvägarna och upptäck den litauiska landsbygden. Täta skogar med härliga gröna dalar och slätter, storslagna sjöar och slingrande floder som skär genom landsbygden. Fiske är mycket populärt i Litauen.

SHOPPING I LITAUEN

Litauen bjuder på spännande shoppingmöjligheter. Kustområdet, känt som "Bärnstenskusten", har en lång tradition av handel med bärnsten. Man hittar både smycken och konst tillverkade av finaste bärnsten till förmånliga priser. I städerna finner man större varuhus och köpcentra med ett stort urval av både baltiska och välkända europeiska varumärken. Bland annat kan man besöka köpcentret Akropolis som finns både i Klaipeda, Vilnius och Kaunas. Här hittar man över 80 butiker, massor av restauranger, caféer, delikatessbutiker och underhållningscentra med skridskobana, biosalong och lekland för barnen.

Läs mer LitauenVilnius

VILNIUS

Litauens huvudstad sprudlar av kultur och historia. Strosa genom gatorna i Gamla stan, förbi barockhus, gotiska byggnader och byggnadsverk från renässansen. Om du är intresserad av stadens historia får du inte missa museet för modern historia, eller KGB-museet som det också kallas. För att få en fantastisk utsikt över stadens alla spiror och torn rekommenderar vi Europatornet – den högsta skyskrapan i hela Baltikum. Även slottets högsta borg bjuder på en storslagen utsikt. På bottenplanet hittar du ett av Litauens främsta sevärdheter - nationalmuseet.

GÅ PÅ SPA I VILNIUS

Varför inte förvandla din vistelse i Vilnius till en härlig spa weekend? Vilnius är känt för sina högklassiga wellnesscentra och spahotell. Njut av en avkopplande bastu eller kroppsbehandling med varma stenar. De flesta spaanläggningar har även fullt utrustade gym. Har du lite tid över på din Litauen-resa kan du även passa på att besöka Druskininkai, Litauens äldsta och tillika modernaste kurort som ligger ca 12 mil söder om Vilnius. Här kan du koppla av omgärdad av vacker natur och salta mineralvattenkällor.

palanga

SHOPPING I VILNIUS

I centrala Vilnius hittar du de vanligaste modekedjorna men också små och traditionella butiker. Besök ett av de många köpcentren och shoppa till fyndpriser. Det största köpcentret i Vilnius är ”Akropolis”. Även köpcentren ”Panorama”, ”Gedimino” och ”Europa” erbjuder möjligheter att flanera och shoppa. På Gedmino-gatan hittar du ännu fler affärer och butiker. De flesta butiker och souvenirbutiker finns på gatorna Pilies och Vokieciu.

PALANGA LITAUEN

Palanga är Litauens största och populäraste badort på den litauiska rivieran. Från början var Palanga en liten fiskeby men har sedermera förvandlats till landets populäraste turistmål med ett stort utbud av hotell, restauranger, kaféer och barer. Hela 10 km strand löper längs Palangas kust. Det här är ett måste för alla badälskare.

Hotellbokning

Har du hittat ett hotell för din resa? Boka ditt hotell nu på booking.com. Här kan du till exempel boka en vistelse på det lyxiga och fina Hotell Palanga Spa.

 

 


DFDS är Världens ledande färjeoperatör 2018​​

Vi har vunnit pris som ”Europas ledande färjeoperatör 2012-2018" och ​​”Världens ledande färjeoperatör 2011-2018”.
Det är vi riktigt stolta för!