res med DFDS till estland

Ta med bilen ombord på färjan från Kapellskär till Paldiski. Härifrån når du Tallinn på en timme och du kan sedan köra vidare och uppleva flera av de baltiska städerna.

Vi tar dig snabbt över östersjön 

  • Snabbaste vägen till Estland med färja 
  • Res smidigt med bilen
  • Upplev Estlands naturliv och kultur

Vänligen observera att du ej kan resa som fotpassagerare utan fordon på linjen. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.              


Administrativt tillägg: Exp. avg. på linjerna Karlshamn-Klaipeda samt Kapellskär-Paldiski tillkommer med 110:- vid bokning via telefon och 0:- vid onlinebokning. Läs mer under Resevillkor.

Kapellskär till Paldiski

Vår sjösträcka från Kapellskär till Paldiski förbinder Sverige med grannlandet Estland. Kapellskär ligger 90 kilometer norr om Stockholm, medan Paldiski ligger 50km söder om Tallinn. Färjeturen tar ca 11 timmar. DFDS har seglingar 7 dagar i veckan i båda riktningarna. Du kan antingen boka en enkelbiljett eller tur/retur med övernattning i standardhytt. I priset ingår transport av en bil och obegränsat bagage. Reser du med barn under 16 år ger vi dig rabatt på hytten, både vid enkel resa och t/r.

   

UTBUD OMBORD PÅ BÅTEN

Våra färjor mellan Kapellskär och Paldiski har allt du behöver för en kortare färjetur. Det finns bland annat hytter i olika prisklasser och storlekar, vare sig du reser ensam eller med familjen. För extra komfort erbjuder vi lite lyxigare hytter i Commodore Class, och då ingår alltid frukosten. Det går även bra att boka sittplatser på färjan.

Koppla av i en förstaklassig bufférestaurang där både middag och frukost serveras av vår estniska kock. Det finns även en à la carte-restaurang med utsökta varma och kalla rätter för riktigt kräsna smaklökar. Baren serverar diverse drycker, kaffe och snacks.

Ombord på färjan hittar du naturligtvis också en lekhörna till barnen, samt en mindre taxfree butik med ett urval av produkter som parfymer, vin, choklad och leksaker.


ÅK VIDARE FRÅN PALDISKI TILL LETTLAND OCH RIGA

Baltikum bjuder på trevliga överraskningar vid första besöket och du kommer snabbt att upptäcka att Estland, Lettland och Litauen bjuder på mycket historia, vacker natur och ståtliga storstäder med ett rikt kulturarv. Tar du med bilen ombord på färjan till Paldinski är det lite mer än 300 kilometer till grannlandet Lettlands vackra huvudstad, Riga.

Här kan du uppleva både storstadskänsla och historisk charm. Riga är från början ett medeltida handelscentrum med gamla tegelkyrkor och trähus som idag omgärdas av ståtliga jugendbyggnader och gnistrande skyskrapor. Eleganta restauranger, barer och klubbar trängs längs de pittoreska kullerstensgränderna där du kan njuta av riktig god mat från världens alla hörn.

Den historiska innerstaden sprudlar med mysiga uteserveringar och cafeer under sommartid. Promenera bland unikt bevarade byggnader från 1300-talet. Besök gallerier och hantverksbodar eller State Museum of Art som hyser en imponerande kollektion av lettisk konst från 1700-talet och framåt. Ge dig iväg till centralmarknaden och njut av alla de läckerheter som bjuds på där. Centralmarknaden är också ett utmärkt ställe att fynda bland kläder, väskor, likörer, hantverk, kryddor och lädervaror till riktigt billiga priser. Ta en kall öl på något av stadens charmiga pubar eller unna dig en lyxig kroppsbehandling på ett av Rigas berömda spa. Lettlands pulserande huvudstad har något för alla smaker.

Riga är ett av Europas mest prisvärda resmål med spännande shoppingmöjligheter, många kulturaktiviteter och billig mat i toppklass.

Tidtabell Kapellskär - Paldiski 2017

Avgång
från Kapellskär
Ankomst
till Paldiski
Avgång
från Paldiski
Ankomst
till Kapellskär
Måndag 10.00 Måndag 20.00 Måndag 23.00 Tisdag 07.30
Tisdag 10.00 Tisdag 20.00 Tisdag 23.00 Onsdag 07.30
Onsdag 10.00 Onsdag 20.00 Onsdag 23.00 Torsdag 07.30
Torsdag 22.00 Fredag 08.00 Torsdag ej avgång
Fredag 22:00 Lördag 10.00Fredag 10.00 Fredag 18.30
Lördag 22.00 Söndag 10.00 Lördag 08.30 Lördag 18.30
Söndag 10.00 Söndag 20.00 Lördag 23.00 Söndag 07.30
​Söndag 23:00​Måndag 07.30DFDS - Vi har vunnit pris​​

DFDS har vunnit pris som ”Världens ledande färjeoperatör 2017” och ”Europas ledande färjeoperatör 2017. Det är vi riktigt stolta för!